Vampyrer, bønneburgere og selvpåført stress!

Dill dall i Trondheim by
due1


Jeg har vell ikke blogget på en liten stund, så nå er det på tide igjen.
Denne gangen så vil det handle om vampyrer, som er en av favorittsjangerne/vesnene mine innen horror. Der etter en fin oppskrift på bønneburgere, som ærlig talt er litt (heltjæveligfrustrasjonsverdig) tidskrevene. Så til slutt om hvor lett det er for meg å ta på meg mer arbeid en nødvendig! Veldig flink til det nemlig!

.......


Vampyrer, meget fasinerende tema ja. Alle fjortiser er vist opptatt av det for tiden. Ikke det at de ikke altid har vert det, men det er forferdelige grunner til det nu til dags. Ja, jeg snakker selvfølgelig om Twilight. Jeg har ikke lest bøkene, og er i tvil om jeg noen-sinne kommer til å gidde det heller. Men jeg har FAKTISK sett filmen. Det er en ting folk ikke har fortalt meg om... Vampyrene glitrer!.. Greit nok det er kanskje ikke så realistisk at de går i flammer og eksploderer, men det er faen ikke noe logikk over Twilight heller.

True Blood:
Uansett så har jeg sett på True Blod, noe som viste seg å være en meget kul og underholdende serie. Hurra! Jeg har bare blitt ferdig med første sessong og gleder meg til å se videre. Det er en forferdelig usmakelig ting, sørstatene i USA, men man får fader meg mer sansen for det når man ser serien. Kanskje jeg skal bli redneck? :O

Tøffeste karakteren i serien :D Lafayette Reynolds.
Gay, svart, drugdealer og litt hore. Også den mest vettuge personen i serien
http://3.bp.blogspot.com/_WaPdXoDbDHE/SlSZQY1POLI/AAAAAAAAA84/ifGFrHQHcp0/s400/lafayette-reynolds-7.jpg


Også tilbake til min oppgitthet av Twilight. Han drittglitrefaenvampyrhelvete som er kjæresten til hu med det kjempeoriginale navnet Bella Swan er ikke kjekk. Greit, det er kanskje smak og behag, men han ser jo ut som en skaphomo, særlig når han glitrer. For oss av den eldre bitre garden av vampyrelskere har vi jo selvfølgelig gamle bilder av Gary Oldman som Dracula, han var jaggu meg snerten i sine dager i kjempeflosshatt, runde solbriller og med stokk. Men jeg vet at emogenerasjonen faen ikke har smak uansett...

Cheers for Mr. D

http://1416andcounting.files.wordpress.com/2008/04/039_9741gary-oldman-posters.jpg
Jau jau! Da blir det jammen meg enda en oppskrift!
Dette er for folk som har mye tid til overs en dag og vil lage et lager av vegetarburgere for kanskje en måneds forbruk...
Meget billig i folhåld til å kjøpe pakker med ferdigproduserte burgere da, det er det.

Notat til oppskriften: Bestem gjerne om du vil ha litt ekstra forskjellige grønnsaker i burgerne


Svinkule-bønneburgere:
(20min-2t)hvite/svarte bønner/erter 200-400g
Gulrot x2
Løk x1
Spinat bunt/neve alt etter som
Havregryn
Hvetemel(til forming og til deigen)
Egg x1 eller maistivelse+vann
Salt
Pepper
Krydderier du liker
Olje


Bløtlegg bønner eller erter hva enn du liker best, etter annvisning på pakken. Jeg setter dem over natta dagen før jeg skal lage. De spirer om du legger dem i vann for lenge, men spirene kan fint spises. Hehehe.
Disse koker du over laaang  tid. Sånn 30-60min til de er bløte.

Kjøper du bønner på boks så trenger de ikke å bløtlegges og heller ikke kokes så lenge.

Rasp gullrot så fint som mulig og hakk løk og spinat.
Så heller man av vannet og kværner dem i mixer. Siden jeg ikke har mixmaster eller lignende så moser jeg dem bare med skje til det blir mosaktig grytesak. Så tilbake i kjelen eventuelt så har det aldri vert ute av kjelen, det bestemmer man jo selv. Bland grønnsakene i gryta og tilsett så mye havregryn at det hele blir seigt, det her kan gjerne koke litt sammen til det blir enda seigere og mer deigete. Ta kjelen av varmen og tilsett egg eller litt maisstivelse sammen med en spiseskje vann.  Er dette fortsatt ikke seigt og jævlig nokk, tilsetter du hvetemel. Så salter du og krydrer til det blir bra nokk, smak til. Bland alt godt!

Ta fram bakepapir eller bare bruk benken din til å ha på litt mel. Der skal du ta ut en liten klump av deigen, bit for bit og lage burgerformede ting. Jeg liker å gjøre de litt flate, så vidt det er tilstrekkelig tykkelse for å løfte dem når de skal stekes igjen. NB: Ikke gjør de så store, ugudelig mettende greier!
Velt de ferdig utformede burgerne i mel og stek på litt over middels varme.

Jeg fikk litt under 30 burgere ut av det her. Man må improvisere en del med slike vage retningslinjer da men. Kan jo hende det blir fler eller færre...Serveres i burgerbrød med kål strimlerier, tomat, ost, agurk og kanskje et aldri så lite marinert hvitløksfedd.
Potetsalat på siden. MmmmM. Jeg orker seriøst lizm ikke mer enn en slik en. Mett i ca 10 timer etter to stykker o_o
Mine kjøttetende samboere spiste disse som ville dyr og likte det veldig godt også. Fryste ned halvparten av dem og spiste dem alle opp over en 2 ukers periode. Nammenam!


Mer stress i joggedress!
Sååå. Skoleoppgaven jeg valgte å gjøre helvetes mye ut av. Vi fikk en uke på å ferdigprodusere en tengeserie i graphic novel stil mest assosiert til film noir sjangeren, kanskje trekke inspirasjon fra Frank Miller(Sin City), Mike Mignola(Hellboy). Hovedsakelig skulle det være svart/hvitt uten gråtoner og med en valgfri farge og skulle kobles opp mot en kriminell handling ut ifra et objekt vi hadde fått utdelt hver. Det var en liten oppgave som skulle gjøres på en uke, jeg brukte ca 3 dager på å plotte ut det hele og lage karakter oO. Vi kunne velge stil, lengde, medie osv selv.
 Jeg har ikke egentlig lagt på skrift enda. Men her er oppgaven slik jeg leverte den...

Det handler om Juel James, en slightly insane men likevel litt søt man som lager kaffe for å servere det til folk på en litt
merkelig og kanskje til og med kriminel måte. Han er besatt av dette basert på et minne fra hans barndom som er det eneste han husker av sin mor. "Det er så godt med kaffe om morgenen" er det han husker, men har totalt missforstått.
side11

side22

side33

side44

side55
Mordscenen fikk jeg beskjed om å kutte ut, og det skal jeg. Så blir den mer forståelig med skrift også. Ment som en komi-dramatisk sak, der jeg prøvde å overdrive litt. Men vet ikke om det var vellykket.


Det var alt for nå! Der fikk jeg ut litt jah! :P-Cheers


................................................................................
3 kommentarer

anitao

06.sep.2009 kl.13:51

Det va ikke pent lite du hadde på hjertet nei. Men faen æ e så enig. vampyra skal ikke glitre, og han bøgisen fra twilight e ikke kjekk. Takke sæ til Gary Oldman som Dracula og fine ting som trueBlood. Hurra for gamle bitre vampgroupies som oss.

Likte den gule kontrasten du brukte i tegneserien din, cuteness. Men blir nok litt enklere å skjønne med tekst ja :P

anitao

06.sep.2009 kl.13:54

SVoioi: æ vet det, burde ta bedre vare på mæ sjøl, derfor har æ skippa konfirmasjonen i dag, lagt mæ pent hjemme med snørrepapir og bestilt pizza ^^

Fem side va forresten veldig ambisiøst, men det e som dem sir, aim high. likte den ihvertfall veldig godt.

anitao

20.sep.2009 kl.16:10

Sv: takk takk alle monner drar :p

Skriv en ny kommentar

jointless

jointless

20, Trondheim

Jeg bor i Trondheim nå, før bodde jeg i Hønefoss. Men der bor jeg altså ikke lenger. Jeg studerer illustrasjon og en dag skal jeg bli helt forferdelig stor illustratør, helst i størelse, eller boms, en liten en... Jeg har en kjæreste med skjegg OG bart, slå den! Han er kjekk! Jeg liker å skåle -Cheers

Kategorier

Arkiv

hits