Maaat, random stuff in yer kitchen

profffiiilll



Som alle ikke vet, så er jeg vegetarianer. Noe som folk ofte finner støtende for en eller annen merkelig grunn.
Ordentlig rebel med andre ord. Jah, heh.. heh... Jeg spiser nå forsåvidt fisk, egg og melk/melkeprodukter(Ost er en av livets småstore gleder.)

Som sagt jeg skal skrive om maaat! Jeg eksperimenterer ofte med mat og liker å prøve nye ting til middagstider. Også er jeg glad i å lage ting fra scratch. Jeg liker ikke å stå i flere timer på kjøkkenet...
Dermed skal jeg benytte meg av denne bloggen til å dele oppskriftene mine med folk. Det er vegetaroppskrifter, men kan lett tilsettes kjøtt eller kylling  :]

Her er en rett man kan lage av noe kanskje mange allerede har på sitt kjøkken
Dette er oppskrift også til for folk som aldri lager mat :D Det kommer av at jeg syns det er greit å være litt sløv.


______________________-

sprellepasta
Sprelle-Pasta
Pasta med saus og ost i ildfast form(ikke nødvendigvis)
(20-35min)


Du trenger:


Pasta (feks Penne)
Tomater x4
Løk 1
Spinat(om ønskelig)
Persille bunt
Dill (tørket eller ferskt)
Pizzakrydder
Pepper dryss
Salt x 1spiseskje
Hvitløk (hvis du vil)
Ost

Du kan selv velge hvor mye av hver ting man skal ha, i bunn og grunn er oppskriften mer slik

Pasta (Penne/skruer/makaroni w/e) x ukjent
Tomater (ferske/på hermetikk/hakkede i kartong/saus)x ukjent
Løk (velg slag selv)
Grønne krydder ting
Ikke grønne krydder ting
Ost

___________________-
Fremgangsmåte:

Sett ovnen på opp til 300°C (til de som har ildfast form og, eller ovn) Hakk tomatene grundig, løken og eventuell ferske krydderier(feks persille og hvitløk). Sett en stekepanne på middels varme(ikke superfres, men sånn at man kan lage en saus som skal koke) Ha i olje eller smørr og fyll på med de hakkede grønnsakene.  Kok pastaen som annvist på pakningen. Mens den koker krydrer du sausen, med salt, dill, pizzakrydder, pepper og hva enn annet du syns er digg. La det koke i panna til pastaen er ferdigkokt(1). Riv(eller smuldre eller skive opp) gjerne ost mens du venter. Når pastaen er ferdig, slår du av vannet og plaserer pastaen i smurt(2) ildfast form, bland så i sausen fra stekepanna i pastaen, strø ost på det hele og sett inni ovnen. Der skal det stå i ca 5 min. Og VIPS, klart til servering! Ha gjerne litt ferske grønnsaker ved siden av hvis du liker sånnt! :D
______________-
(1) for de som ikke er flinke til å se på klokka, smak på pastaen under veis, når den ikke er hard inni lenger, er den ferdig. Det her kan ta alt fra 4-20min... Vente lenge er kjedelig, ta med noe du kan holde på med på kjøkkenet(feks. et blad eller NDS'en), med ikke forlat stedet, for da kan ting fort renne over  eller bli brendt! (tro meg, heheh...)

(2) Smurt vil si at du har rett og slett klint smør over hele innsiden :]

Notat:
Har du ikke ildfast form, sleng pasta på tallerken, så saus, så ost. Da blir det simpelt og greit pasta med hjemmelaget saus og ost oppå! heheh, meget fortreffelig *gnir barten*
KJØTT: hvis du vil ha kjøtt i er det bare å starte med å legge kjøttdeig/strimla ting/pølsebiter i panna før du legger i sausen!
______________-


Som de kanskje ser gir jeg vage rettningslinjer! Hvis du ikke liker det så er det mange andre steder å finne oppskrifter! Helt ufattelig mange faktisk. Jeg skummleser dem og finner på noe eget, enklere noe, med ting jeg allerede har liggende. Hurra

Det var det for dette inlegget. Kanskje jeg kommer med enda en oppskrift, bare o store Facehugger vet!

alien5



Cheers

-Jointless

Én kommentar

AnitaO

17.aug.2009 kl.09:24

hehehe o store facehugger :p
mesterkokk Inna, du må lage kokebok for de manisk sløve ;)

Skriv en ny kommentar

jointless

jointless

11, Trondheim

Jeg bor i Trondheim nå, før bodde jeg i Hønefoss. Men der bor jeg altså ikke lenger. Jeg studerer illustrasjon og en dag skal jeg bli helt forferdelig stor illustratør, helst i størelse, eller boms, en liten en... Jeg har en kjæreste med skjegg OG bart, slå den! Han er kjekk! Jeg liker å skåle -Cheers

Kategorier

Arkiv

hits